Kotlety z karkówki w porach i cebuli, pieczone w garnku rzymskim
Mięso piekłam tym razem w garnku rzymskim. Dzięki temu karkówka pozostała soczysta. Cebula i por pieczone z mięsem, z dodatkiem aromatycznego, wędzonego boczku, okazały się bardzo smacznym dodatkiem. Mięso podałam obłożone porowo - cebulową mieszanką, z gotowanymi ziemniakami i cukinią podsmażoną z małymi pomidorkami. Bardzo polecam!
Kotlety z karkówki w porach i cebuli, pieczone w garnku rzymskim - przepis
składniki (3 porcje)
- ok 450 g karkówki wieprzowej(3 kotlety )
- 190 g porów ( białe części)
- 2 cebule - 120 g
- 3 ząbki czosnku
- 80 g wędzonego boczku
- 2 liście szałwii
- 1 łyżeczka oregano
- 3/4 - 1 szklanka bulionu wołowego
- pieprz
- sól
- olej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam