Ciepła sałatka z zielonych szparagów i pomidorów
Kupiłam niedawno na rynku cieniutkie zielone szparagi. Były idealne na sałatkę. Miałam też żółte i czerwone pomidory. Mało składników a sałatka wyszła pyszna. Oczywiście ważne, aby pomidory były dojrzałe i pachnące.
Sałatkę należy podać jeszcze lekko ciepłą, ale i całkowicie przestudzona też jest bardzo smaczna. Świetne połączenie na upalne dni. Taka sałatka szparagowo - pomidorowa sprawdzi się jako dodatek do ciepłego dania. Możemy ją też po prostu podać z pieczywem Polecam!
Inspiracją był przepis z książki "Barcelona cult recipes" Stephan Mitsch
Sałatka z pomidorów i zielonych szparagów - przepis
składniki
- 250 g zielonych szaragów
- 500 g dojrzałych pomidorów
- 2 łyżeczki octu winnego
- 40 ml oliwy
- 10 g natki pietruszki ( listki)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam