Surówka z kiszonych buraczków, z jabłkiem i fetą
Zimową porą moja miłość do wszelkich kiszonek wzrasta. Za świeżymi pomidorami, sałatami, ogórkami tęsknię, ale te które możemy kupić w sklepie są pozbawione smaku. Za to kiszonki są pyszne. Dzisiaj otworzyłam słoik z kiszonymi buraczkami. I wcale nie miałam w planie czerwonego barszczu! Kiszony sok z buraczków, przepyszny, od razu wypiłam, a buraczki wylądowały w prostej surówce. Polecam!
składniki - 2 porcje
ok 120 g kiszonych buraczków (u mnie to zawartość 1 słoika)
1/4 (50 g ) jabłka - lub więcej
1 szalotka
1 łyżka natki pietruszki
30 g fety
oliwa z oliwek
pieprz, sól
orzechy włoskie do posypania
przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam