Brukselka pieczona z winogronami
Brukselka trochę słodka. Czyli dla tych którzy lubią dodatek owoców do warzyw. Tak przygotowana brukselka jest świetnym dodatkiem do mięs wszelakich. Była też całkiem smaczna kiedy ostygła. Polecam!
inspiracja tutaj
składniki
500 g brukselki
300 g czerwonych winogron, najlepiej bezpestkowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 - 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
1 łyżka świeżych liści tymianku, lub łyżeczka suszonego
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 190 st C. Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, przekroić na połowy. Do miski włożyć brukselkę, winogrona, polać oliwą, posolić, popieprzyć, posypać tymiankiem i plasterkami czosnku. Wymieszać, przełożyć na dużą blachę, tak aby brukselka leżała przecięciem do dołu. Piec 25 - 30 minut, lub do czasu aż brukselka lekko się zrumieni. Smacznego!
inspiracja tutaj
składniki
500 g brukselki
300 g czerwonych winogron, najlepiej bezpestkowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 - 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
1 łyżka świeżych liści tymianku, lub łyżeczka suszonego
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 190 st C. Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, przekroić na połowy. Do miski włożyć brukselkę, winogrona, polać oliwą, posolić, popieprzyć, posypać tymiankiem i plasterkami czosnku. Wymieszać, przełożyć na dużą blachę, tak aby brukselka leżała przecięciem do dołu. Piec 25 - 30 minut, lub do czasu aż brukselka lekko się zrumieni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam