śledzie korzenne z pieprzem zielonym, kaparami i oliwkami
Jeszcze jedne smakowite śledzie. Lubię używać śledzi korzennych. Są dobre same w sobie, a doprawione są jeszcze lepsze. Można oczywiście wykorzystać tradycyjne śledzie solone, lekko je wymoczyć i dalej postępować zgodnie z przepisem. Ale te korzenne zaoszczędzą nam czasu i pracy. Polecam!
składniki (jeden słoik)
150 g filetów śledziowych - używam śledzi korzennych
1/2 średniej cebule
łyżeczka zielonego pieprzu
kilka kaparów (po 3 na warstwę)
gałązka rozmarynu
8 - 10 czarnych oliwek bez pestek
olej 3 ziarna (lub inny ulubiony)
składniki (jeden słoik)
150 g filetów śledziowych - używam śledzi korzennych
1/2 średniej cebule
łyżeczka zielonego pieprzu
kilka kaparów (po 3 na warstwę)
gałązka rozmarynu
8 - 10 czarnych oliwek bez pestek
olej 3 ziarna (lub inny ulubiony)
przygotowanie
Ewa. Śledzie zawsze dobre.
OdpowiedzUsuńNo może nie zawsze, ale te były niezłe :)
Usuń