Lody malinowe z serkiem mascarpone
4 łyżki ksylitolu ( lub cukru)
1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
130 g serka mascarpone
przygotowanie
24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją.
Maliny opłukać, odsączyć, zmiksować, przetrzeć przez sitko (jeżeli nie przeszkadzają Wam pestki, można nie przecierać). Mus malinowy zmiksować ze śmietanką serkiem i ksylitolem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc.
Dobry pomysł z tym mascarpone:)
OdpowiedzUsuńSprawdził się :)
UsuńSą bardziej kremowe, bo mascarpone zawiera dużo tłuszczu :)
OdpowiedzUsuńPyszne musiały być :)
Dlatego pisałam, że dietetyczne to one nie są , hahaha! Ale faktycznie pyszne!
Usuń