Grill z wieprzowiną QAFP
A takie smakowitości szykowaliśmy:
- Schab z grilla marynowany z mango rozmarynem jałowcem i solą morską z dodatkiem białego wina
- Polędwiczka wieprzowa marynowana w musztardzie francuskiej z miodem i żubrówka
- Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi
- Sałatka ziemniaczana z grillowanym kabanosem
- I dodatkowo cała masa grillowanych warzyw
Mięsa marynowane były w rozmaitych marynatach, ale sądzę, że i bez marynowania byłyby smaczne. Jakość tej wieprzowiny możemy docenić własnie przy takich prostych daniach - nie dosyć że ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, to na dodatek gotowe mięso jest kruche i soczyste. Dla mnie jest też ważna świadomość, że mięso nie jest niczym nastrzykiwane, że cały proces produkcji, zarówno mięsa jak i wędlin, jest monitorowany i objęty wyśrubowanymi normami. Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej na temat produkcji czy sprzedaży - na stronie QAFP znajdziecie wykaz wszystkich firm i producentów którzy certyfikat otrzymali, znajdziecie również adresy sklepów w których mięso i wędliny możecie kupić - warto poszukać.
Warsztaty to nie tylko okazja do dowiedzenia się wielu ciekawych rzeczy na temat produktów, technik gotowania, poznania nowych składników i dań. To również, a może przede wszystkim, okazja do spotkań ze starymi znajomymi i do poznania nowych fajnych ludzi. Tak było również tym razem. Pozdrawiam wszystkich starych i nowych znajomych, a organizatorom spotkania dziękuję za umożliwienie mi wzięcia w nich udziału.
pysznie!
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńByło i smacznie i dużo!
OdpowiedzUsuń