" Piękno w smaku " Wieprzowina QAFP - Warszawa 31.01.2015
Jako że z wieprzowiną QAFP jestem zaprzyjaźniona już czas jakiś, ogromnie ucieszyła mnie możliwość udziału w warsztatach kulinarnych dla blogerów, organizowanych w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”. Warsztaty odbyły się 31 stycznia w Warszawie, w SmArt Studio przy ulicy Hożej 51. Już tytuł warsztatów zapowiadał smakowitości - "Piękno w Smaku - Kulinarne warsztaty dla blogerów. Mistrzowskie przepisy na pyszne potrawy i wysmakowane ujęcia!"
A to dopiero początek! Warsztaty poprowadził dziennikarz i prezenter - Olivier Janiak, potrawy przygotowywaliśmy pod okiem przesympatycznego szefa kuchni i mistrza kulinarnego - Daniela Olasa. O systemie QAFP i jego zaletach opowiadała nam Pani Agnieszka Różańska. To nie koniec atrakcji. Na wszelkie pytania dotyczące fotografowania jedzenia chętnie odpowiadała Joanna van Fenema - profesjonalny fotograf. Pokazywała nam również jak najlepiej fotografować żywność.
System Gwarantowanej Jakości Żywności obejmuje w tej chwili mięso drobiowe, mięso wieprzowe i wędliny. Na stronie QAFP znajdziecie wykaz wszystkich firm i producentów którzy certyfikat otrzymali, znajdziecie również adresy sklepów w których mięso i wędliny możecie kupić - warto poszukać. Dla mnie istotny jest fakt, iż wszystkie etapy produkcji (hodowla, żywienia zwierząt, warunki ich chowu, ubój, rozbiór, przetwórstwo, transport, konfekcjonowanie, pakowanie, magazynowaniu i sprzedaż) są objęte normami. Dzięki temu wiem, że kupowane przeze mnie mięso czy wędliny są zawsze określonej, dobrej jakości. I to się sprawdza, o czym parokrotnie wspominałam już na blogu.
W trakcie warsztatów mieliśmy okazję spróbować wędlin, kiełbas, kaszanki i salcesonu, posiadających certyfikaty. Robiliśmy też parę dobrych dań ze schabu, karkówki i polędwiczek. Wszystkie z pysznymi dodatkami. Warto zajrzeć na stronę Jakość QAFP na FB. Mają się tam wkrótce znaleźć przepisy na dania, które przygotowaliśmy! Też czekam niecierpliwie :)
Warsztaty były znakomitą okazją do spotkania znajomych i poznania nowych fajnych ludzi. Było nas sporo bo aż 25 osób, to była bardzo wesoła, gwarna i niezwykle smaczna sobota ! Ogromne podziękowania należą się organizatorom spotkania i wszystkim prowadzącym. Ode mnie, specjalne podziękowania dla Joasi Parasiewicz (Partner of Promotion) i dla Pani Agnieszki Różańskiej (UPEMI), która cierpliwie odpowiadała na moje pytania.
Wszystkim dziękuję za przemiły dzień. Do kolejnego spotkania :)
A dla tych którzy na spotkaniu nie byli, dobra rada - kupujcie mięso i wędliny dobrej jakości - system QAFP to gwarantuje.
p.s. Każdy uczestnik został obdarowany paczką wędlin, domownicy się cieszyli !
A teraz zapraszam do obejrzenia paru zdjęć.
Fot. Ulcik Ulla Pa |
Fot. Ulcik Ulla Pa |
Fot. Ulcik Ulla Pa |
Fot. Ulcik Ulla Pa |
MIŁO BYŁO, ALE SIĘ SKOŃCZYŁO...
miło było cie poznać.
OdpowiedzUsuńBernadreta, ja też się cieszę i mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy :)
Usuń