Grzyby Portobello z kozim serem
Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe.
składniki - 4 porcje
4 grzyby Portobello
2 ząbki czosnku drobno posiekane
sól, pieprz
tymianek, pietruszka - posiekane
oliwa z oliwek
przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180 st. C.
Nóżki grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne. Do miseczki nalać oliwy z solą i pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz. Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do góry. Wnętrze każdego grzyba posypać czosnkiem, tymiankiem i pietruszką. Połozyć po 3 plasterki koziej roladki.
Piec w rozgrzanym wcześniej do 180 st C piekarniku, na złoty kolor - około 15 minut . Podawać z zieloną sałatą. Smacznego!
Portobello poznałam i polubiłam dopiero niedawno. Z kozim serem to bardzo dobra propozycja na ich wykorzystanie.
OdpowiedzUsuń