Placki kartoflane z łososiem
Dzisiaj propozycja nieco innych placków ziemniaczanych (kartoflanych, jak kto woli). Innych, bo z dodatkiem jajka i mąki. Nie są może tak chrupiące jak placki z samych ziemniaków, ale też smaczne, a z dodatkiem łososia i jogurtu stanowią znakomite, sycące danie.
składniki
Placki kartoflane:
250 g obranych ziemniaków
250 g obranych ziemniaków
175 g drobno posiekanego bekonu (można bez)
50 g mąki pszennej
100 g łososia wędzonego
1/2 szklanki jogurtu greckiego
koperek
1 ząbek czosnku - starty
sól, pieprz
oliwa
przygotowanie
Zetrzeć ziemniaki na czystą ściereczkę, następnie zawinąć ją i wycisnąć płyn z ziemniaków.Wymieszać jogurt ze startym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem Dodać trochę oliwy
Na każdym placku ułożyć kilka kawałków łososia i trochę sosu jogurtowego. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam