Cheddar z masłem - potted cheese
Potted cheese czyli ser zakonserwowany, w tym przypadku masłem. Jeżeli znudzi się Wam tradycyjny Cheddar, tak zrobiona pasta serowa jest jego świetną odmianą i znakomitym dodatkiem do chleba. Próbowałam zrobić pastę w blenderze, jednak miałam kłopot z roztarciem sera. Dopiero po przełożeniu do robota z nożem, wszystko poszło gładko. Przed jedzeniem pastę należy nieco wcześniej wyjąć z lodówki aby trochę zmiękła. Polecam!
Przepis pochodzi z książki "The very best of traditional english cooking" - Annette Yates
składniki
przygotowanie
Łyżeczką przełożyć masę do małej miseczki zostawiając ok 1 cm na polanie masłem
Roztopić trochę masła na małej patelni, na bieżąco usuwać pojawiającą się podczas smażenia pianę.
Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, jest smaczna :)
Usuńto Ci ciekawa pasta! kocham cheddar!
OdpowiedzUsuńTo trochę go przerób - dobra odmiana :)
Usuń