Kolejna szybka i smaczna propozycja pasty do chleba. Tym razem makrela + biały kremowy serek. Wychodzi łagodna pasta, świetnie smakuje z ciemnym żytnim, chlebem. Polecam !
składniki 2 małe makrele
125 g serka typu Almette
pęczek zielonego szczypioru
3 szalotki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz Przygotowanie Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę włożyć do miski, podzielić widelcem na małe kawałki. Wymieszać z serkiem i majonezem. Szalotki i szczypior posiekać, dodać do ryby. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
bardzo lubię takie rybne pasty
OdpowiedzUsuńEwa. Ja też!!!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie smarowidła do chlebka :)
OdpowiedzUsuńSmarowidło + dobry chleb to podstawa
OdpowiedzUsuń