Guacamole z granatem
Pyszna prosta sałatka - pasta - awokado z dodatkiem granatu. Papryczka jalapeno jest ostra, radzę więc, dodawać ją stopniowo,aby otrzymać guacamole o odpowiedniej dla nas ostrości.
inspirację był przepis z tej stronyskładniki
2 dojrzałe awokado, skórkę i pestki usunąć
Skórka i sok z 1 limonki
1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
1 - 2 papryczki jalapeno, bez nasion, drobno posiekana
1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub starty
sól
1/2 szklanki nasion granatu
listki bazylii pocięte w paseczki
przygotowanie
W średniej wielkości misce, rozgnieść awokado i wymieszać ze skórką i sokiem z limonki, czerwoną cebulą, jalapeno, czosnkiem i solą. Dodać nasiona granatu, posypać bazylią i podawać. Smacznego!
świetnie urozmaicone to guacamole!
OdpowiedzUsuńGranat jest bardzo udanym dodatkiem - polecam
Usuń