Pasta z makreli z papryką
Dosyć ostra ale bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Wędzoną makrelę bardzo lubię, przerobiona na pastę jest świetnym dodatkiem do chleba. Polecam!
składniki
składniki
1 makrela wędzona, bez skóry i ości
3 łyżki majonezu
1 cebula
1 łyżeczka płatków chili
1 łyżka pasty pomidorowej
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej ( u mnie węgierska Rolnika)
pęczek koperku
Sól, pieprz
przygotowanie
Ewa.I znów pomysł na jutrzejsze śniadanie. Dzięki! Może mój mąż nie będzie jęczał, że "nie ma co jeść". A słyszę to często....
OdpowiedzUsuńNie wierzę ! W te jęki - przecież tyle gotujesz! :)
UsuńEwa. Zrobione, zjedzone. Nie jęczał, więc smakowało. Zapomniałam o koperku, ale i tak było pyszne.
OdpowiedzUsuńUffff.... :)
Usuń