Faszerowane papryczki
Smaczna przekąska, efektowna i szybka do zrobienia. Małe słodkie papryczki sprawdziły się świetnie, ostre były również znakomite ( po upieczeniu ostrość zmalała) jednak ich wadą jest dosyć gruba skórka która raczej nie daje się zjeść. Ale mimo tej skórki - do powtórzenia. Tak zrobione papryki świetnie sprawdzają się również pieczone na grillu - na grill faszerowałam nieco większe podłużne zielone, i słodkie i ostre. Wyszły pyszne!
składniki
6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3 chili) lub 3 większe podłużne
farsz
1 łyżka miękkiego białego sera
2 łyżki startego cheddara
garść kolendry
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz
płatki chili do posypania
przygotowanie
Papryczki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Składniki farszu wymieszać i napełnić papryczki. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 -30 minut. Jeżeli pieczemy na grillu, najlepiej ułożyć papryki na specjalnej tacy i obserwować stopień upieczenia. Smacznego!
składniki
6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3 chili) lub 3 większe podłużne
farsz
1 łyżka miękkiego białego sera
2 łyżki startego cheddara
garść kolendry
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz
płatki chili do posypania
przygotowanie
Papryczki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Składniki farszu wymieszać i napełnić papryczki. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 -30 minut. Jeżeli pieczemy na grillu, najlepiej ułożyć papryki na specjalnej tacy i obserwować stopień upieczenia. Smacznego!
Chętnie spróbowałabym zwłaszcza tych ostrych.
OdpowiedzUsuńOstre są świetne!
Usuń