Sałatka z fasolki szparagowej
Najzwyklejsza sałatka. Mało składników, wysiłek żaden, a efekt naprawdę smaczny. Warto zrobić gdy zostaną nam resztki ugotowanej fasolki i nie wiadomo jak je zagospodarować. Warto też fasolkę ugotować tylko po to by zrobić tę sałatkę . Jest bardzo smaczna!
składniki
350 g fasolki szparagowej
260 g pomidorów
20 g kaparów
duży pęczek koperku
oliwa z oliwek
chili w płatkach
szczypior (opcjonalnie)
sól, pieprz
przygotowanie
składniki
350 g fasolki szparagowej
260 g pomidorów
20 g kaparów
duży pęczek koperku
oliwa z oliwek
chili w płatkach
szczypior (opcjonalnie)
sól, pieprz
przygotowanie
Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania wody.aby była miękka ale nie rozgotowana, albo na parze.
Lekko przestudzoną fasolke podzielć na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do fasolki. Wymieszać z posiekanym koperkiem, kaparami, oliwą, płatkami chili, szczypiorem, posolić i popieprzyć. Można dodać dowolne kiełki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam