Pieczony łosoś z sosem chimichurri
Zielony sos na dobre zagościł w mojej lodówce. Kiedy tylko się kończy, szybko dorabiam kolejną porcje. Tym razem stanowił znakomity dodatek do pieczonego łososia. Łosoś upieczony w najprostszy sposób, z minimalną ilością przypraw. Sos jest wystarczająco wyrazisty. Bardzo dobre połączenie - polecam!
przepis z tej strony
składniki(2 porcje)
2x po 150g filety z łososia lub 2 dzwonka
sól i pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
sos chimichurri
płatki chili do posypania
przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 205 st C°
Umieść filety z łososia w naczyniu do pieczenia. Skropić każdy filet oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem (z obu stron).
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż łosoś jest upieczony. Filety wyłożyć na talerze, polać sosem chimichurri i natychmiast podawać, najlepiej z zielona sałatą. W osobnej miseczce podać dodatkową porcję sosu. Smacznego!
przepis z tej strony
składniki(2 porcje)
2x po 150g filety z łososia lub 2 dzwonka
sól i pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
sos chimichurri
płatki chili do posypania
przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 205 st C°
Umieść filety z łososia w naczyniu do pieczenia. Skropić każdy filet oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem (z obu stron).
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż łosoś jest upieczony. Filety wyłożyć na talerze, polać sosem chimichurri i natychmiast podawać, najlepiej z zielona sałatą. W osobnej miseczce podać dodatkową porcję sosu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam