Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado
Tym razem przepis na jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z jajkami. Do tego majonez z awokado i pyszna przystawka gotowa
składniki
4 jajkaskładniki
2 - 3 łyżki posiekanych listków świeżego estragonu
1 nieduża szalotka - drobno pokrojona
2 łyżki pokrojonego szczypioru dymki
3 spore łyżki majonezu z awokado ( np z tego przepisu ) lub pół na pół ze zwykłym
sól, pieprz, papryka do smaku
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pietruszkę drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać estragon, szczypior, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie papryką do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać listkami estragonu. Smacznego!
Uwagi:Jeżeli nie mamy chęci robić majonezu z awokado, a mamy zwykły majonez, możemy awokado utrzeć na papkę i po prostu połączyć z majonezem.
Uwagi:Jeżeli nie mamy chęci robić majonezu z awokado, a mamy zwykły majonez, możemy awokado utrzeć na papkę i po prostu połączyć z majonezem.
Mniammmmmm...
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka z awokado.
A estragon pysznie podkreśla smak.
Jest niestety niedoceniany.
Estragon jest znakomity, ja też bardzo go lubię.
Usuń