Jaja faszerowane ze szczypiorkiem
6 jajek
duży pęczek szczypiorku
3 spore łyżki majonezu
sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku
przygotowanie
duży pęczek szczypiorku
3 spore łyżki majonezu
sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Szczypiorek drobno posiekać, odłożyć 1/3 do posypania jajek. Do miski włożyć żółtka, dodać majonez, szczypiorek. Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!
Banalne a zarazem przepyszne
OdpowiedzUsuńTo prawda ;) I takie, proste rzeczy, najlepiej smakują. Pozdrawiam
Usuń