Surówka z czerwonej kapusty
Kolejna propozycja na szybką surówkę. Można użyć oliwy z oliwek, ale dodatek oleju rzepakowego "od chłopa" dodaje lekki orzechowy posmak. Dobrze zrobić surówkę trochę wcześniej, dzięki temu kapusta lekko kruszeje.
składniki
1 bardzo mała główka czerwonej kapusty
1 mała cebula czerwona
1 jabłko
2 - 3 duże łyżki majonezu
olej rzepakowy lub oliwa z oliwek
szczypior lub szczypiorek drobno pokrojony
ocet balsamiczny
sól pieprz do smaku
przygotowanie
kapustę i cebulę poszatkować bardzo cienko, najlepiej w robocie lub tzw mandoliną. Jabłko zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać w misce, dodać majonez i pozostałe składniki. Oleju lub oliwy dodać tyle aby surówka nie była za sucha . Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam