Sałata rzymska z dodatkami
Przepis na sałatę rzymską ze strony Kuchni + . Sałata rzymska ma podłużne i chrupiące liście. Lubię w niej to, że nawet po wymieszaniu z sosem , długo utrzymuje swoją chrupkość . Szczególnie lubię małe odmiany, które moim zdaniem są delikatniejsze od dużej.
Składniki
główka sałaty rzymskiej lub 2 małe sałaty rzymskie
1 czerwona cebula
1 świeży pomidor
1 świeży ogórek
oliwa
1 cytryna
biały ocet winny
sól, pieprz
Przygotowanie
główka sałaty rzymskiej lub 2 małe sałaty rzymskie
1 czerwona cebula
1 świeży pomidor
1 świeży ogórek
oliwa
1 cytryna
biały ocet winny
sól, pieprz
Przygotowanie
Liście sałaty umyć i drobno pokroić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pomidora i ogórka. Doprawić sałatkę dwiema łyżkami oliwy, sokiem z połowy cytryny, odrobiną białego octu winnego, szczyptą soli i pieprzu; wymieszać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam