Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Pasty makrelowe robiłam już różne, ale pomysł na tę, z dodatkiem kiszonych ogórków podała mi Pani Mirka z Torunia. Bardzo mi się spodobało, polecam!
makrela wędzona
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 cebuli
szczypior
3 - 4 łyżki majonezu
2 - 3 ogórki kiszone
pieprz
sól
przygotowanie
Makrelę pozbawić ości. Jajka posiekać na drobne kawałki ( najwygodniej w blenderze ) , cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę , szczypior posiekać. Wszystko wymieszać z majonezem , doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Zawsze robiłam bez ogórka, muszę spróbować go dodać :)
OdpowiedzUsuńJa też robiłam bez, znajoma o ogórku powiedziała i jest to naprawdę fajny dodatek!
OdpowiedzUsuńJa też dopiero niedawno połączyłam makrelę z ogórkiem. I żałuję, że tak późno, bo to świetne połączenie :)
OdpowiedzUsuńNie martwmy się ,tylko wcinajmy makrelę z ogórkami ile się da :)
UsuńOd zawsze jadłem z ogórkiem kiszony. Bez ogórka to jest bez smaku.
OdpowiedzUsuńZ ogórkiem jest świetna, ale bez też , o ile dobrze doprawiona. Pozdrawiam!
Usuń