Pasta z sardynek
Szybka twórczość kolacyjna, czyli czegoś do chleba nam trzeba, bo w lodówce pusto.
Składniki:
Puszka sardynek w oliwie
2 - 3 łyżki majonezu
1 duża szalotka lub mała cebula, pokrojona w małą kosteczkę
1/2 pęczka pietruszki - posiekane
płatki chili - jak ktoś lubi ostre
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
przygotowanie:
Składniki:
Puszka sardynek w oliwie
2 - 3 łyżki majonezu
1 duża szalotka lub mała cebula, pokrojona w małą kosteczkę
1/2 pęczka pietruszki - posiekane
płatki chili - jak ktoś lubi ostre
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
przygotowanie:
Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną cebulę , posiekaną natkę, majonez, oliwę, wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem
i ewentualnie płatkami chili. Dobre z białym pieczywem i na grzankach. Smacznego!
Bardzo lubię tę pastę i jest to świetny ratunek , gdy nie wiadomo co zjeść, a coś by się chciało. Proste i szybkie, no i smaczne.Ewa
OdpowiedzUsuńI dlatego zawsze warto mieć ukryte w szafce sardynki :)
Usuń