Jajka faszerowane z kolendrą i papryczką jalapeño



Tym razem jaja faszerowane na ostro. Kolendra i papryczka  jalapeño świetnie ze sobą współgrają.

Jeżeli boicie się, że farsz wyjdzie zbyt ostry, można posiekaną papryczkę dodawać stopniowo. W zależności od gęstości jogurtu, trzeba go dać nieco więcej lub mniej. Farsz nie może być zbyt suchy, ale nie może też wypłynąć z białka. 

Bardzo polecam na zaostrzenie apetytu!



Jajka faszerowane z kolendrą i papryczką jalapeño - przepis

składniki

  • 6 jajek
  • garść listków kolendry ( ok 15 g) + parę do przybrania
  • ok 4 łyżeczek  gęstego jogurtu  - ilość zależy od jogurtu
  • 6 plasterków marynowanej papryczki jalapeño
  • sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku
przydatne

przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. 

Listki kolendry, jogurt, jalapeno włożyć do blendera, zmiksować.  Można też paprykę i kolendrę posiekać drobno nożem, beż użycia blendera. 

Do miski włożyć żółtka, dodać mieszaninę jogurtu , kolendry i papryczek. . Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. 

Farszem napełniać połówki jajek, Ozdobić kolendrą. 

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam

Copyright © 2013-2019 Stare Gary