Jajka faszerowane z kolendrą i papryczką jalapeño
20 marca
0
faszerowane
,
jajka
,
jalapeno
,
kolendra
,
przekąski i przystawki
,
specjalne okazje
,
Wielkanoc
Tym razem jaja faszerowane na ostro. Kolendra i papryczka jalapeño świetnie ze sobą współgrają.
Jeżeli boicie się, że farsz wyjdzie zbyt ostry, można posiekaną papryczkę dodawać stopniowo. W zależności od gęstości jogurtu, trzeba go dać nieco więcej lub mniej. Farsz nie może być zbyt suchy, ale nie może też wypłynąć z białka.Bardzo polecam na zaostrzenie apetytu!
Jajka faszerowane z kolendrą i papryczką jalapeño - przepis
składniki
- 6 jajek
- garść listków kolendry ( ok 15 g) + parę do przybrania
- ok 4 łyżeczek gęstego jogurtu - ilość zależy od jogurtu
- 6 plasterków marynowanej papryczki jalapeño
- sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku
przydatne
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Listki kolendry, jogurt, jalapeno włożyć do blendera, zmiksować. Można też paprykę i kolendrę posiekać drobno nożem, beż użycia blendera.
Do miski włożyć żółtka, dodać mieszaninę jogurtu , kolendry i papryczek. . Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku.
Farszem napełniać połówki jajek, Ozdobić kolendrą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam