Marynowany śledź w oleju
Kolejne świetne śledzie na podstawie przepisu z książki "Śledzie" Małgorzaty Caprari. Tym razem marynowane w domowym occie jabłkowym. Smak gotowych śledzi jest delikatny, ocet nie jest dominujący. Pysznie smakują z dodatkiem marynowanej papryki, można posypać je dodatkowo pokrojonym w paseczki porem i obłożyć plasterkami jajka ugotowanego na twardo. Polecam!
Marynowany śledź w oleju - przepis
składniki
- 4 filety matiasów( ok 350 g) - używam śledzi korzennych
- 2 cebule
- ocet winny - użyłam jabłkowego
- olej o neutralnym smaku i zapachu
- opcjonalnie - liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, jałowiec
do podania
- marynowana papryka
- pokrojony w paseczki por
- jajko ugotowane na twardo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam