Hiszpańska tortilla z zielonymi szparagami
Pożegnanie sezonu szparagowego. Zostało mi pół pęczka cienkich zielonych szparagów. A ponieważ przeglądam ostatnio z dużą przyjemnością książkę "Barcelona cult recipes" Stephana Mitscha, postanowiłam wykorzystać jeden z przepisów w niej zawartych.
Szparagowa tortilla wyszła bardzo smaczna. Smakuje i podana na ciepło i na zimno. Jeżeli podamy tortillę z porcją sałaty, będzie to idealny obiad na ciepłe dni. Takie danie sprawdzi się również znakomicie na pikniku. Bardzo polecam!
Hiszpańska tortilla z zielonymi szparagami - przepis
składniki
- 250 g zielonych szparagów
- 1 cebula
- 4 jajka
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- sól, pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam