Spaghetti z serem Parmigiano Reggiano i pieprzem
Pyszny i błyskawiczny obiad. Makaron z serem i pieprzem, prościej się już nie da ;)
SPAGHETTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I PIEPRZEM - PRZEPIS
składniki 2 porcje
250 g spaghetti
60 g sera Parmigiano-Reggiano ( w kawałku lub struganego)
30 g masła
świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa
natka pietruszki do podania
przygotowanie
Jeżeli ser jest w kawałku, należy go zestrugać,
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją, odcedzić, zostawiając szklankę wody z gotowania. Na dużej patelni rozpuścić masło, dodać ugotowany makaron, wymieszać aby nitki pokryły się masłem.Można dolać odrobinę wody z gotowania, jeśli makaron wydaje się nam zbyt suchy. Dodać świeżo zmielony pieprz ( do smaku), wymieszać. Rozłożyć na talerze, posypać wiórkami sera, polać oliwą, przybrać natką pietruszki i podawać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam